Innovation made in Japan

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light

Japanese architects are experts in maximizing space and “play” with the design in order to make it more responsive to the challenges of the twenty-first century, and the house of Takeshi Hosaka, himself an architect, took this concept to the limit.

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light2

Located in Yokohama, the house was built in an area of 60 square meters and rescued from the wavy ground – or curved – to circumvent the limitations of time and area restrictions, allowing at the same time that the natural light into the whole building.

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light3

Although its exterior cement is austere, the house changes face inside. Constructed of wood, its organic shapes – circular openings in the ceilings and floors “U” – make it more humane.

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light4

The solutions designed by Hosaka are functional – had to challenge the very specific conditions of the site, since the house is sandwiched between two buildings, south and north, and a wall three meters, on the east side.

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light5

The side that was left, in turn, has limited access to view and natural light.

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light6

So Hosaka created a level base that expands the area of the building by a third and drew curved floors for natural light and the crosswinds could enter the space.

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light7

Each floor has a huge opening, with giant windows to give a feeling of space, and a spiral staircase connects the three floors. See the end result.

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light8

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light9

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light10

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light11

japanese-atelier-creates-innovative-way-to-maximize-natural-light12

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here