The house swallowed by the Alps

Situated close to the urban chaos but at the same time, in a stunning natural setting, this villa designed by the architect Camillo Botticini uses geothermal energy to be heated to cool.

Built at a height of 1,200 meters in the Alps, in the province of Brescia, northern Italy, the villa includes a large panoramic window overlooking the valley, while at the back, which has access to a sunken patio, one can see a Green hill.

Each point of the interior is visually connected to the natural landscape that surrounds the house. “The villa is in a place close to the urban noise but at the same time far from it, in an area that seems to have stopped in time, with aromas of mountain herbs and grazing herds,” explained Camillo Botticin.

The architect confesses that he joked with the concepts of harmony and tension between the building and the place, through the structure and choice of materials, incorporating sustainability technologies to reduce the energy consumption of the dwelling.

A suspended metal staircase rips the slope and connects the small entrance of the house to the building. There is also a large window and a terrace in this area. Botticini resorted to treated wood as the main building material, using well-insulated walls and natural ventilation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here